Een reis van re-boot: verfrissende kijk op het keurslijf van de architectuur

We zijn weer eens aangeschoven bij de VrijdagMiddagHap bij LhGWR (Lief Hertje en de Grote Witte Reus). Een keer in de twee weken wordt er in de galerie tussen 18 en en 20 uur een maaltijd verzorgd door Haagse Hapjes. Een erg leuke manier om gezellig met elkaar te eten en nieuwe contacten op te doen. Vaak is er na afloop een presentatie door een kunstenaar of vormgever die over zijn/haar gepresenteerde werk in de galerie vertelt.

Dit keer gaf Lieke Jildou de Jong een toelichting over haar zeer interessante project reis van een re-boot.

‘reis van re-boot’ is het verslag van een ontdekkingsreis naar nieuwe mogelijkheden voor onze samenleving. In onze snel veranderende wereld kampen we meer en meer met een gebrek aan ruimte en tijd. De oplossingen die door autoriteiten als architecten en planologen worden toegepast, dragen bij aan een systeem dat we als vanzelfsprekend en normaal zijn gaan ervaren.

In acht hoofdstukken onderzoekt ‘reis van re-boot’ een alternatief systeem, dat is ontwikkeld door alledaagse structuren van productie, transport en wonen te deconstrueren en de afzonderlijke elementen in nieuwe, ongebruikelijke combinaties voor te stellen. Om deze combinaties levensvatbaar te maken worden mammoettankers en andere grote oceaanschepen getransformeerd in autonome, varende eilanden, met ieder hun eigen proefstation.
In de mix van handgetekende impressies en op de computer ontworpen bouwtekeningen geeft ‘reis van re-boot’ een gedetailleerd beeld van een parallelle wereld, ergens halverwege Utopia en realiseerbaar ideaal.

[tekst van LhGWR]

Lieke Jildou de Jong

Lieke Jildou de Jong – Ingredientenlijst

Posted in ,

petra